Analizirajte neke uobičajene pogreške četkanja

- Mar 03, 2019-

Čišćenje zuba je obavezno za svaki dan. Iako se može činiti jednostavnim, još uvijek ima mnogo ljudi koji ne posvećuju dovoljno pozornosti u svakodnevnom životu. Četkice za zube izazvale su mnoge štetne učinke na usnu šupljinu i mogu čak dovesti do niza problema s oralnim djelovanjem. Sljedeći proizvođač Xiaobian četkice za zube za svakoga analizirati neke uobičajene pogreške četkanja.

Nesporazum 1: Kada operete zube, trebate li nastaviti brusiti zube?

Analiza: Prije svega, razumjeti uzrok krvarenja zuba, krvarenje zuba je zbog upale desni, stijenke kapilara postaje krhke, nema načina da se odupre normalnoj stimulaciji, što rezultira krvarenjem zuba. To je obično znak parodontne bolesti. Nastaviti četkanje zuba i razviti ispravnu metodu četkanja kako bi se poboljšalo stanje desni i poboljšalo krvarenje zuba.

Mit 2: Može li mekana četkica za zube očistiti zube?

Analiza: Ako je četkica previše mekana, možda je nema načina da se očisti, ali ako su čekinje previše tvrde, lako će uzrokovati oštećenje gume. Naime, izbor tvrdoće četkice za zube ovisi o individualnim okolnostima. Općenito, bolesnici s parodontalnom bolešću trebaju odabrati četkicu za zube soft-bristled, koja je pogodna za čišćenje parodonta, a oni bez parodontne bolesti mogu odabrati umjereno mekanu četkicu za zube.

Nesporazum 3: Postoje ulkusi u usnoj šupljini, ali kad operete zube, osjetit ćete bol, i doći će do krvarenja. Znači, moraš oprati zube?

Analiza: Kada je riječ o oralnom ulkusu, treba posvetiti više pozornosti oralnoj higijeni, jer će loša oralna higijena utjecati na zacjeljivanje čireva. Preporučuje se odabir mekše četkice za zube i pazite da ne dopustite da se čekinje dotaknu čira.