Odaberite odgovarajuću četkicu i pastu za zube prema dobi djeteta

- Mar 09, 2019-

Na temelju djetetove metode četkanja, svakako odaberite odgovarajuću četkicu za zube i pastu za zube prema dobi djeteta. Dijete se razvija, a veličina usta se mijenja kako se tijelo razvija. Stoga je četkica za zube koja se koristi u svim dobima djeteta različita. Osim toga, odaberite lijepu četkicu za zube na temelju dječje radoznalosti. Danas, Xiaobian, proizvođač četkica za zube uči vas kako odabrati četkicu za zube.

Dječje četkice za zube trebaju imati manju glavu četkice koja je prikladna za rotaciju i podjelu u usta djece. Dječje tkivo desni relativno je osjetljivo, a stupanj epitelne keratinizacije je relativno nizak. Da bi se spriječilo četkanje tkiva desni u ustima, četkica djetetove četkice za zube mora biti meka i elastična. Visina pramena treba biti niža kako bi se olakšalo četkanje obraza, zglobova i jezika. Osim toga, rukohvat je prikladno odabran da bude deblji, tako da ga dijete može uhvatiti.

Pasta za zube je podijeljena u tri vrste: multi-mjehurić, srednje mjehurić i manje-mjehurić. Količina pjene ovisi o količini sapuna. Pasta za zube s više mjehurića sadrži više od 18% sapuna. Sapun se lako razgrađuje u kaustičnu ili estersku kiselinu u usnoj slini, što ne samo da stimulira oralnu sluznicu, nego i uništava enzim u slini. Osim toga, količina sapuna je velika, a sila trenja se na odgovarajući način smanjuje, čime se utječe na učinak čišćenja zuba. Stoga, roditelji ne bi trebali odabrati pjenušavu pastu za zube za djecu.