Kako trogodišnjaci biraju pastu za zube i četkicu za zube?

- Mar 19, 2019-

Četkanje je važan način za samostalnu njegu za uklanjanje naslaga i održavanje čišćenja zraka.

Brisanje plaka treba započeti s prvim mliječnim zubom. Nakon dojenja ili hranjenja, roditelji bi trebali staviti gazu na prste i nježno ribati zube i tkivo desni. Kako listopadni zubi postupno izbijaju, roditelji mogu očistiti zube i njegovati svoj interes za pranje zuba. Kako dijete odrasta, on može postupno svladati ispravnu metodu četkanja zuba uz pomoć i nadzor roditelja. Broj četkanja je jednom ujutro i navečer. Roditelji bi trebali odabrati mekani zub, kratke čekinje i četkicu za zube koja je prikladna za veličinu usta djeteta. To će ne samo pomoći očistiti zube i parodontno tkivo, nego će i olakšati dječju operaciju. Ne preporučuje se upotreba zubne paste za pranje beba. Koristite vodu.

Zubnu pastu mogu koristiti mala djeca, ali djeca ove dobi mogu progutati neke zubne paste, što može dovesti do dugotrajne fluoroze. Djeca mlađa od 6 godina trebaju koristiti zubnu pastu za fluor pod nadzorom roditelja i vodstvom. Veličina zubne paste može biti.

Kada četkate zube, nemojte je samo četkati vodoravno. Iako je četkica glatka, ne može učinkovito ukloniti bakterije. Četkicu trebate pomaknuti u smjeru gornje i donje cipele. Očistite vanjsku površinu, isperite je sa strane koja ugrize hranu, i na kraju četkom zub. Svaki dio zuba treba četkati 8 do 10 puta više puta, a cijeli postupak četkanja je najmanje 3 minute. Kada se zubi teško čiste, možete staviti stranu čekinje na desni, a zatim okrenuti krunu prema kruni na 45 stupnjeva. Svaki zubni dio treba brusiti 8 do 10 puta.