Jesu li bijeli zub bijeli i zubna četkica povezani?

- Mar 13, 2019-

Četkica za zube nije bijela, nije nužno problem četkice za zube i paste za zube. Prvo što trebate učiniti je saznati zašto niste bijeli, kako biste pronašli istinski zdrav i prikladan način izbjeljivanja.

Postoje tri glavna razloga za žutu boju zuba:

Prvo: mrlje zubi i kamenac: to je uzrokovano pušenjem, pijenjem čaja ili lošim navikama oralne higijene svaki dan;

Drugo: šteta od droge ili hrane: nepovratna šteta uzrokovana lijekovima (kao što su tetraciklinski zubi) ili hranom (poput zubne fluoroze uzrokovane vodom) tijekom razvoja zuba;

Svaka tri: prirodni žuti: to određuje žuti ljudski gen. Gen određuje da zubi žutih ljudi moraju biti žuti nego zubi bijelih i crnih ljudi.

Ako se utvrdi da je to prvi uzrok, možete otići u bolnicu na ultrazvučno čišćenje. Ovo je najbrže, ali proces je malo bolan. Nakon pranja zuba, zubi će biti alergični. Ako želite biti bezbolni, ne želite alergiju na zube. Neki proizvodi za njegu usne šupljine mogu se koristiti za uklanjanje mrlja, ali zato što je princip da biljne komponente odvajaju mrlje kao što su mrlje zuba, učinak će biti sporiji od pranja zuba.

Ako je to drugi uzrok žutog zuba, upotrijebite neškodljiv popravak usne šupljine na bazi biljaka kako biste popravili izbjeljivanje i poboljšali žutu boju;

Ako je to treći razlog, preporučuje se održavanje dobre oralne higijene i održavanje zdravih zuba. Ne morate žrtvovati svoje zdravlje da biste promijenili ovaj prirodni žuti zub. Bijeli zubi zvijezda na TV-u su posebno vizualno tretirani i ne smiju biti obmanjeni oglasima.

Različiti proizvodi koji se temelje na principu kemijskog izbjeljivanja vrlo su štetni za zube. Prilikom odabira proizvoda za izbjeljivanje, važno je znati jesu li ti kemijski sastojci sadržani ili ne. Kako bi se žrtvovalo dugoročno zdravlje zuba u zamjenu za kratkoročno izbjeljivanje, to nije vrijedno gubitka, te ga treba pažljivo razmotriti. Stoga, nije važno jesu li zubi bijeli ili ne, a većina njih ima dno.