Nova metoda održavanja četkice za zube

- Mar 16, 2019-

Mnogi ljudi su zabrinuti da je novo kupljena četkica za zube nehigijenska i koristi se za namakanje u kipućoj vodi. Zapravo, to ovisi o vrsti četkice za zube. Ako je ultra-fine super elastična četka, može se deformirati kada je izložena visokoj temperaturi, što će utjecati na vijek trajanja četkice za zube.

Dezinficirajte novo kupljenu četkicu za zube: Stavite odgovarajuću količinu soli u kipuću vodu, pričekajte da se voda ohladi, stavite četkicu za zube u ispiranje oko 10 minuta, ili je možete staviti u ocat 5 minuta, a zatim je isperite. s vodom.

Budući da je kupaonica ili kupaonica općenito vlažna, bakterije se lako uzgajaju nakon upotrebe četkice za zube. Preporuča se pripremiti 2 četkice za zube po osobi ili koristiti rotirajuću četkicu za zube (zamjenjivu glavu četkice). Najbolje je spriječiti da se četkica nalazi u zatvorenoj posudi. Ako se kućna četkica za zube stavi zajedno, pazite da se glava četkice ne dodirne kako bi se spriječila unakrsna infekcija. Četkica za zube mora se mijenjati do tri mjeseca kako bi se osigurala sposobnost čišćenja četkice za zube. I izvor zagađenja glave četkice.

Kupaonice i zahodi obično nemaju prozore, a sunce i ventilacija su loši, a četkica za zube je gotovo suha. Ova vlažna okolina pruža najbolje uvjete za reprodukciju bakterija. Različite bakterije kao što su Candida albicans, Streptococcus hemolyticus, Klebsiella i Staphylococcus mogu se razmnožavati na zubnim četkicama, dovoljno da uzrokuju razne bolesti. ,

Prema mišljenju stručnjaka, najbolje je da svatko pripremi dvije četkice za zube, koje se mogu koristiti ujutro i navečer. Nakon 24 sata, četkica za zube se može potpuno osušiti na zraku kako bi se smanjile bakterije. Nakon pranja zuba, očistite četkicu za zube, osušite je, a zatim umetnite šalicu s glavom četkice gore i rukom prema dolje, tako da su čekinje prozračene i osušene. Mijenjajte svaka tri mjeseca kako biste spriječili rast bakterija.