Mjere opreza pri odabiru dječjih četkica za zube

- Mar 04, 2019-

Budući da se dječji zubi razlikuju od odraslih, morate odabrati posebnu četkicu za vaše dijete. Koliko ima godina dijete koje treba koristiti četkicu za zube? Kako odabrati pravu četkicu za zube za djecu? Proizvođač četkica za zube Xiaobian donosi detaljno razumijevanje:

1. Mekana kosa: Fleksibilnost opće četkice je mekana, srednja i tvrda. Da biste odabrali četkicu za zube za vaše dijete, ona mora biti mekana četkica za zube, jer su djetetovi zubi i desni blagi i lako se mogu povrijediti.

2, mala glava: glava četkice za zube odabrana za dijete mora biti mala, može se fleksibilno pomicati gore i dolje u djetetovim malim ustima, tako da se svaki mali položaj može brusiti.

3, grubi zahvat: djetetova mala ruka još nije dovoljno fleksibilna, previše tanka ručka nije prikladna za dijete.

4, čišćenje: Nakon što je četkica za zube potrošena, ona se mora očistiti na vrijeme, inače, nakon što se neko vrijeme koristi, velika količina bakterija ostat će na četkici za zube.

5. Ažuriranje: Četkica za zube se obično zamjenjuje svaka 3 mjeseca. Ako su čekinje savijene ili odvojene, odmah zamijenite četkicu za zube.

Savjeti: Djeca su premlada da ispljune pastu za zube, ili zato što slatki okus dječje zubne paste može lako progutati pastu za zube u trbuh, a gutanje zubne paste fluorida može uzrokovati fluorozu u djece, pa djeca mlađa od 4 godine ne sadrže fluoride preporučuje se pasta za zube, a treba koristiti i dječju pastu za zube ili protezu bez fluorida.