Tehnički zahtjevi za proizvodnju čekinja četkica za zube

- Mar 05, 2019-

Četkanje zuba postalo je navika u svakodnevnom životu ljudi posljednjih godina. Svrha četkanja zuba je izbjegavanje erozije zuba, parodontitisa i lošeg zadaha, te masiranje desni. Četkica za zube može se upotrijebiti za uklanjanje naslaga zuba, uklanjanje ostataka hrane između zuba i masiranje desni. Za uobičajene čekinje četkice za zube uglavnom se koriste monofilamenti napravljeni od ujednačene smole s kružnim poprečnim presjekom.

Kako bi učinkovito uklonili površinu zuba, površinu između zuba, površinu između zuba i desni, ostatak plaka na karijesu itd., Oblik rezanja četkice za zube je dizajniran da bude ravan, kosi, brdski oblici Oblici rezanja kao što su rezanje oblika, dvostruko rezanje na različitim visinama i slično.

Budući da su monofilamentni materijali koji ne oštećuju zube i desni i koji učinkovito uklanjaju plak, najbolji izbor za četkice za zube, najlonske smole se uobičajeno koriste kao monofilamentni materijali za čekinje, no može se koristiti i polibuten ftalat. Ili upotrijebite dva miješana materijala.

Debljina čekinja i tvrdoća čekinja opisani su kao "tvrdi", "srednji" i "meki". Za učinkovito uklanjanje plaka, četkica za zube koristi čekinje istog promjera ili dva ili više promjera.

Duljina najudaljenijih čekinja je poželjno kraća od ostalih redova redova 1 do 3 ili 4 reda. To učinkovito uklanja naslage na površini između zuba ili između zuba i desni. Dodatno, unutarnji red čekinja se reže uzdužno u šest ili više kontinuiranih površina rezanja, čime se poboljšava učinak uklanjanja plaka na zubima.