Koja je četkica za zube?

- Mar 15, 2019-

Nemojte odabrati samo mekanu kosu četkice za zube, tvrdoća je umjerena, a glava male četkice je prikladnija za nas.

Danas se na policama supermarketa pojavljuje sve više vrsta četkica za zube. Električna, masaža i izbjeljivanje su blistavi. Svaka četkica se oglašava kao da ima jedinstveni učinak. Koja je četkica za zube najbolja za vas?

Trenutno, ljudi izabrati četkica za zube ima nesporazum, mislim da je mekši materijal četkica za zube, to bolje, tako da nije lako povrijediti desni. Zapravo, snaga nije dobra kada četkate zube mekom četkicom za zube. Kist je suviše lagan, a ostatke hrane i bakterije u ustima nije lako čistiti. Ako je sila prevelika, desni će se oštetiti i život četkice za zube će se skratiti. Većina zubnog mesa ozlijeđena je jer se četkica za zube već dugo koristi, a oblik postaje nepravilan, tako da je lako probiti desni. Meke četke za kosu više su podložne deformacijama, pa se preporuča da ne odaberete četkicu za zube mekane dlačice jer naše desni nisu tako osjetljive. Općenito je prikladnije odabrati četkicu za zube srednje tvrdoće i malu glavu četkice. Glava četkice za zube treba biti široka i uska: odrasli obično ne prelaze 4 stupca, djeca ne prelaze 3 stupca čekinja; umjerena duljina: općenito pokriva 2-3 zuba. Lice, lako se pere zube. Osim toga, važno je i rukovanje četkanjem za zube. Nakon rezanja čekinja, ako nisu izglađene, lako je oštetiti usta jer je previše oštra.

U teoriji, medicinska zajednica nije provodila statistiku i istraživanja o sterilizaciji zubnih četkica i zaštiti zubi, ali sve dok se savladava pravilan postupak četkanja, može se postići svrha čišćenja usta. Četkanje se obično provodi metodom vertikalne četke, tj. Kada četkanje iznutra i izvana zubi, čekinje i duga os zuba su paralelne, čekinje se usmjeravaju na desni, primjenjuje se pritisak i zubi se rotiraju u smjeru zuba. Prilikom četkanja zubi četkica se četkala od vrha prema dnu. Četka od dna do vrha. Prilikom četkanja okluzalne površine zuba, ona se može temeljito očistiti vodoravnom i kratkom metodom četkanja, a određeni se pritisak primjenjuje tako da kraj vrha četkice za zube može ući u razmak jame i utora okluzalne površine i pomaknite se vodoravno u smjeru zubnog luka.