Četkanje jezika s četkicom za zube nije zdravo

- Apr 15, 2019-

Četkica za zube ima profesionalnu mekanu četku za oblaganje jezika i profesionalni zubni dizajn. To može sigurno i učinkovito ukloniti bakterije koje će vjerojatno uzrokovati loš dah na površini jezika i unutarnjem zidu usta, čineći dah svježiji. "Da li nam jezik i četkica za zube doista pomažu očistiti naša usta?"

Oblaganje jezikom nastaje tijekom normalnog metabolizma sluznice jezika. Jezik četkice za zube treba koristiti s oprezom, jer je jezik često ogreben, lako je stimulirati nepce, oštetiti bradavicu jezika, čak dovesti do ukočenosti leđa jezika, gubitka okusa, gubitka apetita i drugih štetne posljedice. Drugo, promatranje prevlačenja jezika jedan je od važnih metoda inspekcije za kinesku medicinu "vidjeti, namirisati, pitati i rezati". Ako imate bilo kakvu nelagodu u tijelu, češanje jezika će utjecati na dijagnozu liječnika.

Osim toga, upotreba četkanja jezika za uklanjanje lošeg zadaha također je način da se "tretiraju simptomi". Oralni miris je uzrokovan raznim razlozima, uključujući bolesti probavnog sustava kao što su enteritis, miris želuca uzrokovan bolestima želuca, kao i oralni miris uzrokovan bolestima vezanim za oralnu okolinu kao što su faringitis i oštećenje desni. Nije učinkovito ukloniti miris četkanjem jezika. Boja jezika u normalnoj osobi mora biti ružičasta. Ako je boja jezika bijela, to može biti manifestacija prehlade i nedostatka. Ako je boja jezika žuta i crna, a pokazuje masni osjećaj, to može biti manifestacija upale u tijelu.