Trebate li stvarno električnu četkicu za zube?

- Apr 06, 2019-

Svakodnevno se moraju poštivati učinkovite metode četkanja. Ako vam električna četkica za zube može bolje pomoći, odaberite i kupite. Ali nemojte misliti da je upotreba električne četkice za zube bolja od pranja zuba. Ključno je koristiti ispravan postupak četkanja. Koja je ispravna metoda četkanja? Gdje je električna četkica za zube bolja od ručne četkice za zube? Kako odabrati električnu četkicu za zube? Je li potrebno potrošiti tisuće komada za kupnju električne četkice za zube?

1, svrha četkanja zuba i ispravne metode

Četkanje je uglavnom za uklanjanje naslaga i ostataka hrane, te za održavanje zdravlja zuba i parodontnih tkiva. Nakon četkanja, plak će se ponovno pričvrstiti na površinu zuba i oblikovati kontinuirano, osobito nakon što zaspi noću, sekrecija pljuvačke se smanji, učinak oralnog samočišćenja je slab, a bakterije imaju veću vjerojatnost rasta. Stoga je preporučljivo četkati zube barem dva puta dnevno, osobito prije spavanja. Jako važno. Četkanje zuba tijekom čišćenja jezika jezikom četkom može poboljšati miris usta.

Bez obzira na korištenu četkicu za zube, ispravna metoda četkanja je ključ za oralno zdravlje. Metoda basa je učinkovita u uklanjanju plaka. Grafička metoda pasterizacije:

Četkanje papa

Veličina glave četkice mora biti takva da glava četkice može doseći poprečni presjek svakog zuba. Udruga stomatologa preporučuje da operete zube najmanje dvije do tri minute. Općenito, 28 sati po osobi (osim 4 umnjaka), svaki zub ima 2-3 lica, a svako lice treba četkati oko 2 sekunde. Ukupno traje dvije do tri minute. Nakon pranja zuba, glava četkice bit će obojena mnogim bakterijama i ostacima hrane. Odmah isperite i stavite na dobro prozračeno mjesto da se osuši. Kako bi se spriječilo da četkica za zube skriva bakterije, glava četkice se obično zamjenjuje svaka tri mjeseca. Vlakna su savijena ili pala, uzrokujući oštećenje mekih i tvrdih tkiva usta i potrebno ih je odmah zamijeniti.