Koliko se često mijenja zubna četkica? Stvarno je potrebno 3 mjeseca za promjenu?

- Apr 17, 2019-

Svi znaju da se četkice za zube ne mogu koristiti dugo vremena. Uglavnom, potrebno ih je mijenjati svaki drugi put. Mnogi će ih promijeniti u skladu s tri mjeseca na četkici za zube. Hoće li se četkica za zube zaista promijeniti jednom u tri mjeseca? Može li postojati skup pravila koja nisu toliko rigidna?

1. Kada se razmak između čekinja četkica za zube poveća

Obično su čekinje raspoređene u gustom rasporedu. Ako je udaljenost između čekinja znatno povećana, prljavština će vjerojatno napustiti korijen četkice i bolje je zamijeniti novom.

Osim toga, četkicu za zube treba održavati u uobičajenim vremenima. Nakon pranja zuba, zubnu pastu i prljavštinu na četkici za zube treba temeljito očistiti. Nakon upotrebe, glavu četke treba postaviti što je više moguće. Čuvanje suhog pomaže u smanjenju bakterija. Položaj četkice za zube trebao bi biti što suhiji, jer je vlažna okolina pogodnija za brzo širenje mikroorganizama.

2, boja korijena četkice za zube postaje tamnija

Prljavština u korijenu četkice polako će se akumulirati, što je jedan od uzroka rasta bakterija. Čak i ako se čisti nakon svake uporabe, ne može se potpuno spriječiti. Stoga, kada se utvrdi da je boja korijena četkice za zube tamna, to je signal da se prljavština više nakuplja i da treba biti zamijenjena na vrijeme. ,

3, vrh četkice je mekan i urušen

Nakon što se utvrdi da većina vrhova čekinja ima mekani kolaps, trošenje je veliko i zubi se ne čiste pravilno i treba ih zamijeniti.

Preporučuje se da se četkica za zube ne koristi više od 3 mjeseca, ali ona varira od osobe do osobe. Na primjer, neki ljudi koriste najsnažniju silu prilikom pranja zuba. Za manje od 3 mjeseca, čekinje četkice su savijene i deformirane, pa ih treba zamijeniti na vrijeme. Učinak čišćenja četkice koji je savijen i deformiran čekinjama je znatno smanjen. Istovremeno je lako uzrokovati oštećenje zuba, desni i slično.

IMG_5224(001)