Kako odabrati četkicu za zube, odabrati mekanu kosu, srednju kosu, tvrdu kosu?

- Apr 12, 2019-

Tijekom dnevne kupnje u supermarketu, je li svakodnevni brojač puni zubnih četkica izaziva paniku? Patite od znanja kako kupiti četkicu za zube za obitelj, a time i od "sindroma izbora zubne četkice"? Doista, postoji mnogo izbora o odabiru četkice za zube. Sljedeći principi mogu vam pomoći da lako odaberete četkicu za zube.

Izbor glave četkice može biti prikladno malen

Kada kupite četkicu za zube, prvo morate pogledati veličinu glave četkice. Preporuča se odabrati manju glavu četkice, a dječja četkica za zube treba biti manja. To je zato što je prostor u stražnjem dijelu usta mali, a velika četkica za glavu velike četke teško ulazi u stražnju molarnu regiju, a regija postaje mrtvi kut.

Kada stomatolozi liječe pacijente, oni uvijek smatraju da što je niži stupanj čistoće zuba, to je mekša prljavština, plak i kamenac u usporedbi s drugim područjima. Četkica za glavu četkice može se fleksibilno okretati u ustima da bi došla do različitih dijelova zuba, a nije lako napustiti sanitarni kutak.

Naravno, specifična veličina glave četkice također varira od osobe do osobe i ne može se slijediti slijepo. Potrebno je uzeti u obzir čimbenike kao što su veličina usta i stupanj otvaranja usta. Američka stomatološka udruga preporučuje da odrasle četkice za zube budu: duljina glave četkice oko 2,54 - 3,18 cm, širina oko 0,79 - 0,95 cm, dlaka od 2-4 reda. Međutim, odrasli mogu odabrati četku dugu 2,3 cm i širinu od 0,8 cm.

Izborna mekana četkica za opću populaciju

Glava četkice ima kvadratni oblik i oblik dijamanta, a čekinje su raspoređene u ravnom, valovitom ili V obliku, a zubi se mogu učinkovito očistiti sve dok se ispravno koriste.

Što se tiče mekih i tvrdih čekinja, četkica za zube ima srednju tvrdu četkicu za zube i četkicu za zube mekano vlakno. Četkica za zube mekana vlakna ima prednost što manje oštećuje zube i desni. Nedostatak je što se debeli plak ne može u potpunosti ukloniti, a učinkovitost čišćenja nije dovoljno visoka. Iako srednja tvrda četkica ima bolji učinak čišćenja na zubima, ona također ima veliko trošenje i oštećenje zuba. Kada je sila četkanja prejaka, postoji opasnost od oštećenja desni, pa čak i zuba.