Kako dezinficirati četkicu za zube

- Apr 16, 2019-

U svakodnevnom životu ljudi često stavljaju svoje četkice za zube u kupaonicu, što je vrlo loše za zdravlje. Kupaonica je zapravo najsanitarnije mjesto u sobi. Jer svaki put kad se WC ispere, kapljice vode zapljusnu i bakterije će se proširiti na svaki kutak. Vlažne čekinje će vjerojatno ostaviti zubnu pastu i ostatke hrane, a kupaonica je ponovno kontaminirana velikom populacijom bakterija koja je dovoljna da uzrokuje bakterijske bolesti.

Oralni stručnjaci preporučuju: sterilizirajte četkicu za zube u slanoj vodi ili ocatu dvije ili tri puta tjedno, a zatim je izvadite i ostavite da se osuši na prozračenom mjestu. U slučaju prehlade ili epidemije, zamijenite je novom četkicom za zube.

Zbog toga se sve više korisnika odlučuje za električnu četkicu za zube. Iako je originalna električna četkica za zube dizajnirana za osobe s poteškoćama u kretanju ruku, nakon godina razvoja, električne su četkice za zube više nego samo električne verzije ručnih četkica za zube. To može bolje ukloniti plak i kontrolirati pojavu gingivitisa.

IMG_5247