Kako koristiti četkicu za zube na Mjesecu?

- Apr 10, 2019-

Četkica za zube na mjesečini razlikuje se od uobičajene četkice za zube. Žene majke trebale bi biti svjesne da su žene tijekom porođaja osjetljivije na hladnu vodu, tako da ne smiju slijediti uobičajeni način čišćenja i zaštite zuba.

1. Četkica za zube s toplom vodom

Prije nego što majka opere zube, namočite četkicu za zube u toplu vodu dok se vlakna ne omekšaju. Najbolje je ne koristiti normalnu najlonsku četkicu za zube, jer će inače lako oštetiti zube i desni.

2. Masirajte desni više od 3 dana nakon poroda

Općenito, majka već može masirati desni u roku od tri dana od proizvodnje. Majka može u potpunosti iskoristiti fleksibilnost jezika i pustiti ga da masira oko desni. Također možete lagano pritisnuti usta preko vaše kože prstima, tako da možete opustiti mišiće, ojačati desni i spriječiti otpuštanje zubi.

3. Pokreti četkanja su nježni

Postporođajno četkanje nije isto što i pranje zubi. Uvijek obratite pozornost na snagu i učinite kretanje što nježnijim. Uostalom, to su vlastiti zubi, ne koristite previše sile, inače je sklon krvarenju desni.

4. Držite se četkanja zuba kako biste zaštitili zube

Vrlo je važno da nakon ispiranja operete zube. Također, najbolje je četkati zube nakon ustajanja ujutro i prije spavanja noću. Budite sigurni da ispirete grlo nakon jedenja ljepljive hrane. Ne jedite ništa drugo nakon pranja zuba, osobito slatke hrane.