Koju vrstu četkice za zube trebam odabrati kada mijenjam zube?

- Apr 11, 2019-

Pranje zuba nije samo stvar odraslih, već i djece. U teoriji, djeca bi trebala prati zube od prvih mliječnih zuba, ali dječja su usta vrlo osjetljiva. Ako četkica za zube nije dobro odabrana, lako je povrijediti zube i usta djeteta. Kako odabrati dječje četkice za zube svaki dan?

1, obratite pozornost na veličinu glave četkice za zube

Svi znaju da su dječje četkice za zube, naravno, manje od zubnih četkica za odrasle. Konkretno, veličina glave četkice mora biti u skladu s dobi, izbjegavajući preveliku i premalu da bi se oslabio učinak četkanja. Općenito, glava četkice za zube koju koriste djeca od 0 do 2 godine ne bi trebala biti veća od 15 mm, u dobi od 2 do 6 godina ne bi trebala biti veća od 19 mm, a 6-12 godina ne bi trebala biti veća od 22 mm.

2, prema zubima u dugoročnu brigu o segmentaciji

Dječji zubi su podijeljeni u dvije faze, listopadno razdoblje i razdoblje promjene zubi. Zbog različitih potreba za njegu, zahtjevi za četkicama za zube su naravno različiti, pa bi roditelji trebali obratiti pažnju na to pri odabiru dječjih četkica za zube. Dječja serija vrhunskih zaštitnih četkica za zube na tržištu podijeljena je na 3-6 godina staru skrb i 6-12 godina staru njegu zuba, što roditeljima pruža više izbora.

3, odaberite mekanu četkicu za zube

Dječji zubi nisu dobri kao odrasli u svim aspektima. Vrlo su osjetljive i krhke i trebaju nježnu njegu. Stoga se korištena vlakna četkice za zube trebaju biti što je moguće mekša kako se zubi ne bi ozlijedili. Preporučuje se korištenje high-end posebne četkice za zube dječje serije, po mogućnosti uvezene ultra-fine meke kose, promjer vrha ≤0.01mm, nježno očistite usta, pažljivo skrb za bebe mliječnih zuba i trajno zdravlje zubi.

4, odaberite sigurno i ekološki prihvatljivu četkicu za zube

Kako ne bismo izazvali zagađenje okoliša, ali i dječju oralnu higijenu, biramo četkice za zube, pokušavamo odabrati materijale i zaštititi okoliš. Gore spomenuta posebna dječja serija četkica za zube je prehrambeni i ekološki materijal koji je vrlo siguran i zdrav.

5, odaberite dobro izgleda četkica za zube

Dječje četkice za zube također obraćaju pažnju na izgled, jer bilo koji sitni detalji mogu postati razlogom da dijete ne želi četkati zube, pa se stoga preporuča da roditelji odaberu neku vrstu ispiranja zubi. viša četkica za zube za djecu. Četkica za zube je dobra, djeca će radije četkati zube