Koja četkica za zube je najbolja za vas?

- Apr 13, 2019-

Danas se na policama supermarketa pojavljuje sve više vrsta četkica za zube. Električna, masaža i izbjeljivanje su blistavi. Svaka četkica se oglašava kao da ima jedinstveni učinak. Koja je četkica za zube najbolja za vas?

Trenutno, ljudi izabrati četkica za zube ima nesporazum, mislim da je mekši materijal četkica za zube, to bolje, tako da nije lako povrijediti desni. Zapravo, snaga nije dobra kada četkate zube mekom četkicom za zube. Kist je suviše lagan, a ostatke hrane i bakterije u ustima nije lako čistiti. Ako je sila prevelika, desni će se oštetiti i život četkice za zube će se skratiti. Većina zubnog mesa ozlijeđena je jer se četkica za zube već dugo koristi, a oblik postaje nepravilan, tako da je lako probiti desni. Meke četke za kosu više su podložne deformacijama, pa se preporuča da ne odaberete četkicu za zube mekane dlačice jer naše desni nisu tako osjetljive.

Općenito je prikladnije odabrati četkicu za zube srednje tvrdoće i malu glavu četkice. Glava četkice za zube treba biti široka i uska: odrasli obično ne prelaze 4 stupca, djeca ne prelaze 3 stupca čekinja; umjerena duljina: općenito pokriva 2-3 zuba. Lice, lako se pere zube. Osim toga, važno je i rukovanje četkanjem za zube. Nakon rezanja čekinja, ako nisu izglađene, lako je oštetiti usta jer je previše oštra.

Također treba napomenuti da se krajnja strana krajnjeg zuba u denticiji ne smije propustiti, to jest da se strana blizu grla, glava četkice za zube stavi što je moguće dalje, a glava četkice se može povući. Prilikom čišćenja spoja između zuba i desni, upotrijebite malo više sile i ponovite 5-6 puta u istom području.